לעיתים שואלים אותי ובדרך כלל מעירים לי לגבי הסגנון התמציתי בו אני כותב ומלמד.
אלו המכירים אותי עוד מבית הספר היסודי יודעים שגם במבחנים עניתי "כן" או "לא", ללא נימוק, אם המורה לא ביקשה במפורש.
אי אפשר לפרק קפה הפוך. זה מה שיש.
אספרסו מאפשר חופש פעולה: לשתות כך, להכין הפוך, להוסיף לגלידה ולהכין אפוגטו, להכין עוגה ועוד.
כך זה עם כל תמצית.
המילה תמצית, essence, מגיעה ממילה יוונית שפרושה להיות, וממילה לטינית שפרושה הוויה – esse.
כתבתי בהקדמה לספרי:
לגדול לתוך עצמך, לא על חשבון הזולת, מותיר מרווח רב לגדילת האחר.
לכתוב מתוך חלל, רק את התמצית, מותיר מרווח רב לגדילת האחר.
נראה לי נכון להגיש לאחר, לכם, רק את התמצית ולסמוך עליו שיבחר את השימושים המתאימים לו.
מֵעֵבֶר
לַיֶדַּע,
לְגִנּוּן
וּמִנְהָג
מְסֻדָּרִים,
נִמְצָא זיקוּק,
הַמַּהוּת.
לַיֶדַּע,
לְגִנּוּן
וּמִנְהָג
מְסֻדָּרִים,
נִמְצָא זיקוּק,
הַמַּהוּת.
[…] כמו אספרסו. […]